Vid ett par tillfällen på sistone har vår granne Ramirent (bakom rangen) åter fått in vildflugna bollar på sitt område med stor risk för skador på sin personal. Dessa gånger har bollarna inte kommit från rangen utan från spelare som kraftigt hookat (slicat för vänsterspelare) sina andraslag upp mot green på hål 10.

I syfte att minimera risken för att detta händer igen avser GolfStars banpersonal att fr o m nu försöka placera flaggan så mycket till höger på green som möjligt, så mycket mer kan vi i nuläget inte göra.

Frågan är vad DU som spelare kan göra – Ingen slår ju avsiktligt en kraftig hook out of bounds med pliktslag som följd. Det du dock kan göra är att vara extra noggrann i förberedelserna av ditt andraslag och sikta till höger om/på green. Om olyckan trots allt skulle vara framme: ropa ”FORE” med full kraft i riktning 50 m till vänster om 10:ans fairway.

Låt oss gemensamt hoppas att det inte händer igen – Svinga lugnt och glöm inte att ha kul på alla våra 19 banor!